O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
25.02.2014.
Saopštenje: Ministar Brajović u posjeti Agenciji za civilno vazduhoplovstvo
Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima posjetio je Agenciju za civilno vazduhoplovstvo. On je sa rukovodećim timom Agencije, na čelu sa direktorom Draganom Đurovićem razgovarao o važnim temama iz ovog resora koje bi u budućem periodu trebalo aktuelizovati. Ministar Brajović je sa zadovoljstvom istakao dobru organizacionu koncepciju, naglasivši da je to rezultiralo izuzetnim ocjenama predstavnika ECAC-a (Evropske Konferencije Civilnog Vazduhoplovstva) prilikom nedavne posjete. Takve ocjene relevantnih međunarodnih organizacija iz oblasti vazdušnog saobraćaja svakako potvrđuju ozbiljnost kojom se prilazi ovoj oblasti.
Dobra organizacija i koncept rada Agencije primjer su i u regionu, a naši kadrovi, njihova stručnost i osposobljenost već sada su konkurentni u mnogim državama. Kako smo i ranije saopštavali, na osnovu 12 kontrola (audita) koje su u Crnoj Gori obavljene od 2008. godine, ocijenjeno je da naša država iz godine u godinu jako napreduje u dijelu ispunjavanja standarda naročito bezbjednosti i sigurnosti.

Ministar Brajović je dao snažnu podršku realizaciji projekta „One step security“, čijim ćemo uspješnim završetkom u dijelu vazdušnog saobraćaja ispuniti zahtjeve Evropske Unije. Na sastanku je bilo riječi i o planovima za naredni period, a akcenat će biti stavljen na permanentno stručno usavršavanje i obuku zaposlenih, što je jedan od preduslova za kompetentno i profesionalno obavljanje poslova Agencije. U cilju jačanja regionalne saradnje, razmjene dokumentacije, iskustava i kadrovskih potencijala, u proteklom periodu, Agencija je potpisala Memorandume o razumjevanju (MoU) sa vazduhoplovnim vlastima: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Italije, Mađarske i Francuske.

U proteklom periodu preko resornog ministarstva, a uz učešće predstavnika Agencije u radnim timovima, parafirani su tekstovi Sporazuma o vazdušnom saobraćaju sa Rusijom, Turskom, Ukrajinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i SAD.

Autor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Galeriju fotografija sa posjete mozete pogledati ovdje