O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
01.10.2013.
Saopštenje: Crna Gora na 38-oj Skupštini ICAO
Uz prisustvo preko 1.400 predstavnika koji zastupaju 191 državu članicu ICAO u periodu od 24. septembra do 04. oktobra 2013. godine u Montrealu, Kanadi održava se 38. Skupština Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO). Sve međunarodne organizacije i udruženja vazduhoplovne industrije, pridružile su se otvaranju 38. zasjedanja Skupštine ICAO, koja se sastaje svake treće godine.
Na ovogodišnjoj Skupštini Crnu Goru predstavljaju ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović.

Ovo je prvi put da Crna Gora ima svoje predstavnike na Skupštini Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), iako je član ove organizacije od 2007. godine.

Skupština je prvog dana zasijedanja izabrala za predsjednika Michela Wachenheima, a u nastavku će izabrati članove Savjeta ICAO i druge organe. Pored toga Skupština ima mnoga ovlašćenja i dužnosti, između ostalih: detaljno razmatra rad organizacije u tehničkim, administrativnim, ekonomskim i pravnim oblastima saradnje.

Kao globalni forum za saradnju između država ICAO postavlja standarde za bezbjedan i siguran razvoj međunarodnog civilnog vazduhoplovstva. ICAO aktivnosti se baziraju na ostvarivanju vizije sigurnog, bezbjednog i održivog razvoja civilnog vazduhoplovstva kroz saradnju svojih članica

U toku zasijedanja Skupštine ministar Brajović i direktor Đurović ostvarili su više bilateralnih sastanaka sa ministrima i direktorima vazduhoplovnih vlasti iz zemalja članica ICAO.

Izvor: PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva