O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
20.10.2016.
Saopštenje: 22. ECAC bezbjednosni forum
18 i 19. oktobra 2016. godine u hotelu Splendid u Bečićima, održan je 22. ECAC Security forum (Bezbjednosni forum Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva).

Više...
28.09.2016.
Saopštenje: 39. Skupština ICAO u Montrealu
Uz prisustvo preko 1.500 predstavnika koji zastupaju 191 državu članicu ICAO u periodu od 27. septembra do 07. oktobra 2016. godine u Montrealu, Kanadi održava se 39. Skupština Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), koja se sastaje svake treće godine.

Više...
31.05.2016.
Posjeta direktora EASA-e Agenciji za civilno vazduhoplovstvo
Izvršni direktor Evropske agencije za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) Patrick Ky /Patrik Ki/ u prvoj je zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, koju je počeo sastankom sa predstavnicima Agencije za civilno vazduhoplovstvo. Cilj posjete je upoznavanje sa stanjem u oblasti sigurnosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori.

Više...
15.02.2016.
Drugi sastanak Upravljačkog odbora za realizaciju Programa tehničke saradnje Crne Gore i Francuske
Kroz Tehnički program saradnje, koji je potpisan 2013. godine između crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo i Generalnog direktorata za civilno vazduhoplovstvo Francuske do sada je realizovano 10 aktivnosti, koje su značajno doprinijele daljem stručnom usavršavanju kadra i primjeni preporučenih praksi u vazduhoplovstvu.

Više...
23.12.2015.
Crna Gora ostvarila veliki napredak u civilnom vazduhoplovstvu
U posjeti Crnoj Gori boravi direktor Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe EUROCONTROL Frenk Brener, a njegova posjeta bitan je pokazatelj uvažavanja postignuća crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo i ukupnog razvoja crnogorskog civilnog vazduhoplovstva, saopštio je direktor Agencije za
civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović.

Više...
22.12.2015.
Novi sistem navigacije u avio saobracaju isproban u Crnoj Gori
Piloti Agencije za civilno vazduhoplovstvo uspješno su obavili probni avio let koristeći po prvi put u vazdušnom prostoru Crne Gore novi koncept navigacije PBN i satelitskog sistema Egnos, koji je u Evropi operativan u poslednje dvije godine. Novi koncept navigacije PBN zasnovan je na navigacionim mogućnostima vazduhoplova i u prvom redu omogućava veću preciznost pri avio letovima.

Više...
07.12.2015.
Saopštenje: Crna Gora u evropskom sistemu jedne bezbjednosne kontrole
U Evropskoj komisiji danas je objavljeno pozitivno mišljenje o zahtjevu Crne Gore za primjenu sistema Jedne bezbjednosne kontrole u avio saobraćaju.

Više...
27.11.2015.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Republika Srbija
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Dragan Đurović, i direktorica Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, potpisali su 27.11.2015. godine u Podgorici Memorandum o razumijevanju u oblasti pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi.

Više...
24.07.2015.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Slovenija
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Dragan Đurović i v.d. direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Slovenije, Sandi Knez, potpisali su 23.07.2015. godine u Ljubljani Memorandum o razumijevanju između nadležnih organa za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Slovenije.

Više...
21.07.2015.
SAOPŠTENJE: EASA standardizaciona posjeta
Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) je u periodu od 6. do 10. jula sprovela standardizacionu provjeru u oblasti ATM/ANS (ATM/ANS standardisation inspection), sa ciljem da se utvrdi usaglašenost sa odgovarajućim regulatornim zahtjevima Evropske unije u Crnoj Gori.

Više...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...