O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja




Novosti i press
04.05.2017.
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović izabran za člana Koordinacionog komiteta ECAC-a
Direktor crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović izabran je danas u Parizu za člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), jedne od najvažnijih evropskih vazduhoplovnih institucija. Đurović je izabran jednoglasnom podrškom 44 zemlje članice Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo.

Više...
26.04.2017.
Potpisan Memorandum o razumijevanju između Crne Gore i Republike Bugarske
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Dragan Đurović, i direktor Uprave za civilno vazduhoplovstvo Republike Bugarske, Ivan Ivanov, potpisali su 25. 04. 2017. godine u Sofiji Memorandum o razumijevanju između dvije vazduhoplovne vlasti.

Više...
04.11.2016.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: UPRILIČEN DAN FRANCUSKOG VAZDUHOPLOVSTVA U PODGORICI
Saradnja u civilnoj avijaciji spaja Francusku i Crnu Goru

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Francuski institut, u saradnji sa Generalnim direktoratom civilnog vazduhoplovstva Francuske (DGAC), organizovali su sinoć Dan francuskog vazduhoplovstva u Centru savremene umjetnosti u Podgorici. U prepunoj sali galerije Klub otvorena je izložba fotografija o razvoju francuske avijacije i prikazan dokumentarni film „Le Bourget“, posvećen prvom aerodromu u Parizu.

Više...
20.10.2016.
Saopštenje: 22. ECAC bezbjednosni forum
18 i 19. oktobra 2016. godine u hotelu Splendid u Bečićima, održan je 22. ECAC Security forum (Bezbjednosni forum Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva).

Više...
28.09.2016.
Saopštenje: 39. Skupština ICAO u Montrealu
Uz prisustvo preko 1.500 predstavnika koji zastupaju 191 državu članicu ICAO u periodu od 27. septembra do 07. oktobra 2016. godine u Montrealu, Kanadi održava se 39. Skupština Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), koja se sastaje svake treće godine.

Više...
31.05.2016.
Posjeta direktora EASA-e Agenciji za civilno vazduhoplovstvo
Izvršni direktor Evropske agencije za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) Patrick Ky /Patrik Ki/ u prvoj je zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, koju je počeo sastankom sa predstavnicima Agencije za civilno vazduhoplovstvo. Cilj posjete je upoznavanje sa stanjem u oblasti sigurnosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori.

Više...
15.02.2016.
Drugi sastanak Upravljačkog odbora za realizaciju Programa tehničke saradnje Crne Gore i Francuske
Kroz Tehnički program saradnje, koji je potpisan 2013. godine između crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo i Generalnog direktorata za civilno vazduhoplovstvo Francuske do sada je realizovano 10 aktivnosti, koje su značajno doprinijele daljem stručnom usavršavanju kadra i primjeni preporučenih praksi u vazduhoplovstvu.

Više...
23.12.2015.
Crna Gora ostvarila veliki napredak u civilnom vazduhoplovstvu
U posjeti Crnoj Gori boravi direktor Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe EUROCONTROL Frenk Brener, a njegova posjeta bitan je pokazatelj uvažavanja postignuća crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo i ukupnog razvoja crnogorskog civilnog vazduhoplovstva, saopštio je direktor Agencije za
civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović.

Više...
22.12.2015.
Novi sistem navigacije u avio saobracaju isproban u Crnoj Gori
Piloti Agencije za civilno vazduhoplovstvo uspješno su obavili probni avio let koristeći po prvi put u vazdušnom prostoru Crne Gore novi koncept navigacije PBN i satelitskog sistema Egnos, koji je u Evropi operativan u poslednje dvije godine. Novi koncept navigacije PBN zasnovan je na navigacionim mogućnostima vazduhoplova i u prvom redu omogućava veću preciznost pri avio letovima.

Više...
07.12.2015.
Saopštenje: Crna Gora u evropskom sistemu jedne bezbjednosne kontrole
U Evropskoj komisiji danas je objavljeno pozitivno mišljenje o zahtjevu Crne Gore za primjenu sistema Jedne bezbjednosne kontrole u avio saobraćaju.

Više...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...