O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
28.01.2015.
Radionica o zemaljskom opsluživanju
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je organizovala Radionicu o zemaljskom opsluživanju 27. januara 2015. godine.

Radionici su, pored domaćina i predstavnika Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, prisustvovali predstavnici operatora aerodroma i pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja i samoopsluživanja iz Crne Gore.
 

Više...
14.11.2014.
ODRŽANA BEZBJEDNOSNA VJEŽBA „OTMICA VAZDUHOPLOVA“
Na aerodromu Podgorica, 11. novembra 2014. godine održana je, druga po redu, bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim dokumentima ICAO-a, ECAC-a i Evropske komisije. Radi se o najkompleksnijoj i najzahtjevnijoj vježbi nezakonitog ometanja civilnog vazduhoplovstva, koja podrazumijeva angažovanje velikog broja učesnika, kao i nadležnih državnih organa.

Više...
10.11.2014.
Saopštenje: Radionica o aerodromima
Agencija za civilno vazduhoplovstvo u saradnji sa Evropskom Agencijom za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) organizovala je u Podgorici Radionicu o pitanjima od značaja za aerodrome, 6. i 7. novembra 2014. godine.

Više...
12.09.2014.
SAOPŠTENJE: U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održana radionica o Compliance Monitoring (Quality) Sistemu
Radionici su prisustvovali predstavnici sljedećih vazduhoplovnih subjekata: AD Aerodromi Crne Gore (Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat), Montenegro Airlines, Airways Montenegro i Avio-helikopterska jedinica MUP-a. Predavači su bili predstavnici Agencije za civilno vazduhoplovstvo.
Više...
03.09.2014.
Informacija u vezi ebola virusne bolesti
Agencija za civilno vazduhoplovstvo od objavljivanja izjave generalne direktorice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO – World Health Organization), dr Margaret Chan, da epidemija ebole u zapadnoj Africi predstavlja javno zdravstvenu prijetnju od međunarodnog značaja, prati situaciju u vezi sa epidemijom ebole u zapadnoj Africi i njen mogući uticaj na vazdušni saobraćaj.

Više...
18.07.2014.
Sastanak sa Generalnim Direktorom EUROCONTROL-a
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović, susreo se sa Generalnim direktorom Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe (EUROCONTROL), Frank Brenner-om, u Briselu 16. jula 2014. Godine, gdje su sa svojim stručnim timovima razgovarali na temu intenziviranja saradnje između ove dvije vazduhoplovne institucije po pitanju zajedničkog rada na ispitivanju mogućnosti uvođenja operacija u noćnim i uslovima smanjene vidljivosti na tivatskom aerodromu.

Više...
02.07.2014.
Intervju direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragana Đurovića povodom 5 godina od osnivanja Agencije
Podgorica, (MINA) - Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović, kazao je da se u toj oblasti u Crnoj Gori implementiraju najveći evropski standardi, navodeći da ključni izazovi ostaju dalje kadrovsko i jačanje sistema sigurnosti, kao i stroga primjena međunarodnih i domaćih propisa.

Više...
01.07.2014.
SAOPŠTENJE: Obavještenje zainteresovanim subjektima za paraglajding
Agencija za civilno vazduhoplovstvo obavještava zainteresovane subjekte, da će u narednom periodu, shodno planu aktivnosti za ovu godinu i prepoznatim rizicima pojačati frekvenciju inspekcijskih nadzora u oblasti paraglajdinga.

Više...
29.05.2014.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održana radionica „SMS - osnove, regulatorne obaveze i iskustva iz implementacije“
Radionici su prisustvovali predstavnici (njih 19) sljedećih vazduhoplovnih subjekata: JP Aerodromi Crne Gore (Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat), Montenegro Airlines, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd i Airways Montenegro. Predavači su bili predstavnici Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Više...
24.04.2014.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održana radionica iz oblasti izvještavanja o događajima od značaja za sigurnost vazdušnog saobraćaja
Radionici su prisustvovali predstavnici (njih 16) sljedećih vazduhoplovnih subjekata: Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova (avio-helikopterska jedinica), JP Aerodromi Crne Gore (Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat), Montenegro Airlines, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd i Nacionalna komisija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova.

Više...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...