O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
27.11.2015.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Republika Srbija
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Dragan Đurović, i direktorica Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije, Mirjana Čizmarov, potpisali su 27.11.2015. godine u Podgorici Memorandum o razumijevanju u oblasti pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi.

Više...
24.07.2015.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Slovenija
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Dragan Đurović i v.d. direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Slovenije, Sandi Knez, potpisali su 23.07.2015. godine u Ljubljani Memorandum o razumijevanju između nadležnih organa za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Slovenije.

Više...
21.07.2015.
SAOPŠTENJE: EASA standardizaciona posjeta
Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) je u periodu od 6. do 10. jula sprovela standardizacionu provjeru u oblasti ATM/ANS (ATM/ANS standardisation inspection), sa ciljem da se utvrdi usaglašenost sa odgovarajućim regulatornim zahtjevima Evropske unije u Crnoj Gori.

Više...
09.04.2015.
Posjeta glavnog pregovarača ambasadora Aleksandra Andrije Pejovića Agenciji za civilno vazduhoplovstvo
Državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović sastao se sa direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo Draganom Đurovićem.

Više...
30.03.2015.
ZA SIGURNIJE LETJENJE PARAGLAJDEROM
Budva, 29. mart 2015. godine – U susret početku sezone paraglajdinga, Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore organizovala je ovog vikenda u Budvi Seminar sigurnosti letjenja paraglajderom, koji je bio otvoren za sve zainteresovane subjekte.

Više...
16.03.2015.
Radionica o implementaciji regulative EU 800/2013
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je organizovala Radionicu o implementaciji regulative o nekomercijalnim vazdušnim operacijama složenim vazduhoplovima na motorni pogon i ne-složenim vazduhoplovima 10. marta 2015. godine.

Više...
27.02.2015.
Potpisan Radni aranžman izmedju EASA-e i Agencije za civilno vazduhoplovstvo
Podgorica, 26. februar 2015. godine – Evropska agencija za sigurnost u vazduhoplovstvu (EASA) pružaće u narednom periodu tehničku i konsultativnu pomoć crnogorskoj Agenciji za civilno vazduhoplovstvo (ACV), na osnovu Radnog aranžmana koji su potpisali predstavnici ove dvije institucije. Radni aranžman potpisali su u Kelnu direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Dragan Đurović i izvršni direktor EASA Patrik Ky.

Više...
28.01.2015.
Radionica o zemaljskom opsluživanju
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je organizovala Radionicu o zemaljskom opsluživanju 27. januara 2015. godine.

Radionici su, pored domaćina i predstavnika Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, prisustvovali predstavnici operatora aerodroma i pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja i samoopsluživanja iz Crne Gore.
 

Više...
14.11.2014.
ODRŽANA BEZBJEDNOSNA VJEŽBA „OTMICA VAZDUHOPLOVA“
Na aerodromu Podgorica, 11. novembra 2014. godine održana je, druga po redu, bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim dokumentima ICAO-a, ECAC-a i Evropske komisije. Radi se o najkompleksnijoj i najzahtjevnijoj vježbi nezakonitog ometanja civilnog vazduhoplovstva, koja podrazumijeva angažovanje velikog broja učesnika, kao i nadležnih državnih organa.

Više...
10.11.2014.
Saopštenje: Radionica o aerodromima
Agencija za civilno vazduhoplovstvo u saradnji sa Evropskom Agencijom za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA) organizovala je u Podgorici Radionicu o pitanjima od značaja za aerodrome, 6. i 7. novembra 2014. godine.

Više...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...