O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
02.07.2014.
Intervju direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragana Đurovića povodom 5 godina od osnivanja Agencije
Podgorica, (MINA) - Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović, kazao je da se u toj oblasti u Crnoj Gori implementiraju najveći evropski standardi, navodeći da ključni izazovi ostaju dalje kadrovsko i jačanje sistema sigurnosti, kao i stroga primjena međunarodnih i domaćih propisa.

Više...
01.07.2014.
SAOPŠTENJE: Obavještenje zainteresovanim subjektima za paraglajding
Agencija za civilno vazduhoplovstvo obavještava zainteresovane subjekte, da će u narednom periodu, shodno planu aktivnosti za ovu godinu i prepoznatim rizicima pojačati frekvenciju inspekcijskih nadzora u oblasti paraglajdinga.

Više...
29.05.2014.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održana radionica „SMS - osnove, regulatorne obaveze i iskustva iz implementacije“
Radionici su prisustvovali predstavnici (njih 19) sljedećih vazduhoplovnih subjekata: JP Aerodromi Crne Gore (Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat), Montenegro Airlines, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd i Airways Montenegro. Predavači su bili predstavnici Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Više...
24.04.2014.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održana radionica iz oblasti izvještavanja o događajima od značaja za sigurnost vazdušnog saobraćaja
Radionici su prisustvovali predstavnici (njih 16) sljedećih vazduhoplovnih subjekata: Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova (avio-helikopterska jedinica), JP Aerodromi Crne Gore (Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat), Montenegro Airlines, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo Beograd i Nacionalna komisija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova.

Više...
24.04.2014.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održan Stručni seminar o pripremi pravilnika o hidrodromima
U prostorijama Agencije za civilno vazduhoplovstvo, dana 16.04.2014. godine, održan je Stručni seminar o pripremi Pravilnika o hidrodromima.

Seminaru su, pored predstavnika Agencije, prisustvovali i predstavnici Adriatic Marinas, Ministarstva održivog razvoja i turizma, JP Morsko dobro, Lučke uprave Crne Gore, Lučke kapetanije Bar, Lučke kapetanije Kotor i Aerodroma Tivat.

Više...
11.04.2014.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo održana radionica za pilote paraglajdera
U prostorijama Agencije za civilno vazduhoplovstvo dana 04.04.2014. godine, održan je stručni seminar iz oblasti sigurnosti letjenja paraglajderom.

Seminaru je prisutvovalo: 16 paraglajderista (od čega i dva predavača iz inostranstva), zaposleni u Agenciji i predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Više...
27.03.2014.
Sastanak na visokom nivou o regionalnoj saradnji 12-14. mart Berovo, Republika Makedonija
U periodu od 12-14. marta 2014. godine održan je sastanak na visokom nivou u Berovu, Republika Makedonija u organizaciji Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Makedonije. Ovo je prvi sastanak ovog tipa i na njemu su prisustvovali visoki predstavnici vazduhoplovnih vlasti iz 10 zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Kosovo [*], Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska), generalni direktor EUROCONTROL-a g-din Frenk Brener, regionalni direktor kancelarije ICAO EUR/NAT g-din Luis Almeida de Fonseca, predsjednik ECAC-a g-din Katalin Radu, kao i predstavnici pružalaca usluga u vazdušnoj plovidbi, M-NAV i HungaroControl.

Više...
25.02.2014.
Saopštenje: Ministar Brajović u posjeti Agenciji za civilno vazduhoplovstvo
Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima posjetio je Agenciju za civilno vazduhoplovstvo. On je sa rukovodećim timom Agencije, na čelu sa direktorom Draganom Đurovićem razgovarao o važnim temama iz ovog resora koje bi u budućem periodu trebalo aktuelizovati. Ministar Brajović je sa zadovoljstvom istakao dobru organizacionu koncepciju, naglasivši da je to rezultiralo izuzetnim ocjenama predstavnika ECAC-a (Evropske Konferencije Civilnog Vazduhoplovstva) prilikom nedavne posjete. Takve ocjene relevantnih međunarodnih organizacija iz oblasti vazdušnog saobraćaja svakako potvrđuju ozbiljnost kojom se prilazi ovoj oblasti.

Više...
24.02.2014.
INTERVJU Predsjednika ECAC-a Katalin Radua dnevnom listu Pobjedi
Intervju možete naći ovdje ili u pdf formatu ovdje

Više...
19.02.2014.
Posjeta čelnika Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva Crnoj Gori
Podgorica, 19. februar 2014. godine – Najviši zvaničnici Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC), borave danas u prvoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, u sklopu koje su se sastali sa direktorom Agencije za civilno vazduhoplovstvo Draganom Đurovićem. Predsjednik ECAC-a Katalin Radu i generalni sekretar ove vazduhoplovne institucije Salvatore Šakitano razgovarali su sa crnogorskim kolegama o stanju u oblasti civilnog vazduhoplovstva i aktuelnim projektima kojim se želi postići još veći stepen bezbjednosti.

Više...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...