O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
28.01.2015.
Radionica o zemaljskom opsluživanju
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je organizovala Radionicu o zemaljskom opsluživanju 27. januara 2015. godine.

Radionici su, pored domaćina i predstavnika Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, prisustvovali predstavnici operatora aerodroma i pružalaca usluga zemaljskog opsluživanja i samoopsluživanja iz Crne Gore.
 
Teme radionice su bile regulativa koja pokriva oblast zemaljskog opsluživanja u Crnoj Gori, njena implementacija i unapređenje.

Učesnicima radionice je predstavljen zakonski osnov i smjernice koje su vodile do pripreme važeće regulative kroz objavljivanje Pravilnika o uslugama zemaljskog opsluživanja i njegovih izmjena i dopuna. Predstavnici Odsjeka aerodroma su učesnicima skrenuli pažnju na probleme u implementaciji propisa sa posebnim osvrtom na pripremu operativnih priručnika, dok su predstavnici hrvatskih vazduhoplovnih vlasti prenijeli svoja iskustva vezana za pripremu i implementaciju važećih propisa u Republici Hrvatskoj.

Nakon prezentacija uslijedila je konstruktivna diskusija na kojoj su učesnici radionice iznosili svoje komentare i pitanja u vezi važeće i predloga izmjene regulative, što je rezultiralo naknadnim internim konsultacijama i produženjem roka za dostavljanje komentara i sugestija na nacrt Predloga Pravilnika o uslugama zemaljskog opsluživanja do 6. februara 2015. godine.

Prezentacije:
 - Radionica o zemaljskom opsluživanju - Milan Kuč
 - Pružanje zemaljskih usluga - Ana Kapetanović
 - Ishođenje odobrenja za pružanje zemaljskih - Lenka Ercegović
 - Operativni priručnik za pružatelje zemaljskih usluga - Lenka Ercegović