O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
17.11.2011.
Direktor Agencije se sastao sa Generalnim direktorom Direktorata za saobraćaj i transport Evropske komisije u Briselu
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore Dragan Đurović je 14. novembra 2011. godine imao bilateralni sastanak sa Generalnim direktorom Direktorata za saobraćaj i transport (DG MOVE) u Evropskoj Komisiji Matthias Reuteom.

Više...
27.09.2011.
INFORMACIJA - održan High Level SSP Briefing
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo 07. septembra 2011. godine je održan High Level SSP Briefing. Sastanku su prisustvovali direktor Agencije, pomoćnica ministra saobraćaja, direktori aerodroma Tivat i Podgorica, accountable manager Montenegro Airlines-a, predstavnik SMATSA-e i predstavnik Vojske Crne Gore.

Više...
22.07.2011.
Potpisan Memorandum o razumijevanju između Agencije za civilno vazduhoplovsvo Crne Gore i Civilne vazduhoplovne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo g-din Dragan Đurović i generalni direktor Civilne vazduhoplovne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata g-dina Saif Mohammed Al Suwaidi potpisali su Memorandum o razumijevanju.

Više...
20.07.2011.
Bezbjedonosna vježba „Otmica vazduhoplova“

Na aerodromu Podgorica, 19.07.2011. godine održana je bezbjedonosna vježba „Otmica vazduhoplova“ u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti vazdušnog saobraćaja, usvojenim od strane Vlade Crne Gore i međunarodnim dokumentima ICAO-a. Radi se o jednoj od najkompleksnijih i najzahtjevnijih vježbi nezakonitog ometanja vazdušnog saobraćaja, obzirom da podrazumijeva angažovanje velikog broja učesnika i nadležnih organa.


Više...
11.07.2011.
Održan kurs - Sistem upravljanja sigurnošću (Safety Management System – SMS)
U Podgorici je u periodu od 5. do 8. jula 2011. godine u održan kurs iz Sistema upravljanja sigurnošću (SMS).

Više...
27.06.2011.
Susret: Susret Gadil – Đurović, Pariz 24. jun 2011
U Parizu je 24. juna 2011. godine održan sastanak direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Francuske g-dina Patrika Gandila i direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore g-dina Dragana Đurovića.

Više...
29.04.2011.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo potpisan prvi Ugovor o stipendiranju
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović potpisao je danas Ugovor o stipendiranju sa studentom Fakulteta za Aeronautičko inženjerstvo Politehničkog Univerziteta u Torinu, Pavlom Šćepanovićem iz Podgorice.

Više...
11.03.2011.
Posjeta Generalnog direktora Civilne vazduhoplovstvne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata g-dina Saif Mohammed Al Suwaidi
U Podgorici su 10/11. marta 2011. godine održani pregovori između delegacija Vlada Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, u cilju zaključenja Sporazuma o međunarodnom vazdušnom saobraćaju između dvije države. Tom prilikom, potpisan je Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i usaglašen tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između ove dvije države.

Više...
10.03.2011.
Aktivnosti Interresorne radne grupe za uspostavljanje integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora Crne Gore
Članovi radne grupe za uspostavljanje integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora Crne Gore, među kojima i predstavnik Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, izvršili su 09. marta 2011. godine obilazak Vrsute, kao jednog od mogućih položaja za postavljanje sistema za nadzor vazdušnog prostora. Grupa je angažovana na poslovima pripreme i usaglašavanja dokumenata i sprovođenja programa i procesa uspostavljanja integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora. Naime, opredjeljenje Crne Gore za punopravno članstvo u NATO i EU podrazumijeva i dostizanje standarda u oblasti bezbjednosti i odbrane. Jedan od prioriteta je zaštita suverenog vazdušnog prostora. Na tom putu u dosadašnjem procesu realizovani su brojni sastanci i dogovori koji su rezultirali usvajanjem Informacije o uspostavljanju jedinstvenog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora od strane Vlade Crne Gore i formiranja interresorne radne grupe za njegovo uspostavljanje.

Više...
01.03.2011.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Hrvatska
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, g-din Dragan Đurović i direktor Agencije za civilno zrakoplovstvo Republike Hrvatske, g-din Omer Pita, potisali su Memorandum o razumijevanju kojim su dogovorili zajedničke ciljeve i oblasti bilateralne saradnje između Crne Gore i Hrvatske.

Više...
Strana: ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11