O namaNovosti i pressRegulativaFormulariGalerijaLinkoviKontaktMapa sajta
Sigurnost
Vazduhoplovne usluge
Bezbjednost
Prijava događaja
Traganje i spasavanje
Medicina
Međunarodna saradnja
Novosti i press
27.06.2011.
Susret: Susret Gadil – Đurović, Pariz 24. jun 2011
U Parizu je 24. juna 2011. godine održan sastanak direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Francuske g-dina Patrika Gandila i direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore g-dina Dragana Đurovića.

Više...
29.04.2011.
U Agenciji za civilno vazduhoplovstvo potpisan prvi Ugovor o stipendiranju
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović potpisao je danas Ugovor o stipendiranju sa studentom Fakulteta za Aeronautičko inženjerstvo Politehničkog Univerziteta u Torinu, Pavlom Šćepanovićem iz Podgorice.

Više...
11.03.2011.
Posjeta Generalnog direktora Civilne vazduhoplovstvne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata g-dina Saif Mohammed Al Suwaidi
U Podgorici su 10/11. marta 2011. godine održani pregovori između delegacija Vlada Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, u cilju zaključenja Sporazuma o međunarodnom vazdušnom saobraćaju između dvije države. Tom prilikom, potpisan je Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i usaglašen tekst Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između ove dvije države.

Više...
10.03.2011.
Aktivnosti Interresorne radne grupe za uspostavljanje integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora Crne Gore
Članovi radne grupe za uspostavljanje integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora Crne Gore, među kojima i predstavnik Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, izvršili su 09. marta 2011. godine obilazak Vrsute, kao jednog od mogućih položaja za postavljanje sistema za nadzor vazdušnog prostora. Grupa je angažovana na poslovima pripreme i usaglašavanja dokumenata i sprovođenja programa i procesa uspostavljanja integrisanog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora. Naime, opredjeljenje Crne Gore za punopravno članstvo u NATO i EU podrazumijeva i dostizanje standarda u oblasti bezbjednosti i odbrane. Jedan od prioriteta je zaštita suverenog vazdušnog prostora. Na tom putu u dosadašnjem procesu realizovani su brojni sastanci i dogovori koji su rezultirali usvajanjem Informacije o uspostavljanju jedinstvenog sistema kontrole i nadzora vazdušnog prostora od strane Vlade Crne Gore i formiranja interresorne radne grupe za njegovo uspostavljanje.

Više...
01.03.2011.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Hrvatska
Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, g-din Dragan Đurović i direktor Agencije za civilno zrakoplovstvo Republike Hrvatske, g-din Omer Pita, potisali su Memorandum o razumijevanju kojim su dogovorili zajedničke ciljeve i oblasti bilateralne saradnje između Crne Gore i Hrvatske.

Više...
28.02.2011.
Obavještenje - AIR BERLIN
Agencija za civilno vazduhoplovstvo je kompaniji AIR BERLIN izdala odobrenje za obavljanje letova za ljetnju sezonu 2011. godine, na relaciji Tivat –Nirnberg, u periodu od 18. maja do 14. septembra 2011. godine, jednom sedmično (srijedom). Odobrenje je izdato u skladu sa zahtjevom njemačke avio kompanije.

Više...
17.02.2011.
Agencija za civilno vazduhoplovstvo organizovala Kurs standardizacije ispitivača u letu
Agencija za civilno vazduhoplovstvo organizovala je Kurs standardizacije ispitivača u letu, koji se u periodu od 9-11 februara održao u Podgorici.

Više...
20.01.2011.
Informacija
Agencija za civilno vazduhoplovstvo, kao organ koji predstavlja vazduhoplovnu vlast države Crne Gore, između ostalog, obavlja i veoma važnu ulogu vršenja nadzora u vazdušnom saobraćaju u Crnoj Gori. U prethodnom periodu Agencija je posebnu pažnju posvetila promovisanju i unapređivanju znanja svog nadzornog osoblja, koje je učetvovalo na brojnim kursevima organizovanim od strane relevantnih međunarodnih institucija u centrima širom Evrope.

Više...
04.11.2010.
Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Republika Turska
Antalija – Direktori nacionalnih Agencija za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović i dr Ali Ariduru, potisali su u Antaliji Memorandum o razumijevanju kojim su dogovorili zajedničke ciljeve i oblasti bilateralne saradnje između Crne Gore i Republike Turske.

Više...
29.10.2010.
Sastanak generalnih direktora vazduhoplovnih vlasti Balkana
Antalija, Turska, 26-29 oktobar 2010

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović, sa saradnicima učestvovao je na Sastanku generalnih direktora vazduhoplovnih vlasti – The Balkan Aviation Summit, koji se održao u Antaliji od 26 – 29. oktobra 2010.godine.

Više...
Strana: ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10