Memorandum o razumijevanju Crna Gora – Albanija

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, g-din Dragan Đurović, i izvršni direktor Civilnih vazduhoplovstva vlasti Albanije, g-din Ervin Minarolli, polazeći od zajedničkog interesa da neposrednom dobrosusjedskom saradnjom doprinesu postizanju visokih uniformisanih nivoa standarda za civilno vazduhoplovstvo u skladu sa obavezama iz ECAA Sporazuma, potpisali su 07.05.2012. godine u Tirani Memorandum o razumijevanju između nadležnih organa za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Albanije.

Tom prilikom delegacije u kojima su bili najodgovorniji rukovodioci za pojedine oblasti rada, razmijenile su informacije i dogovorile polazne osnove za preduzimanje konkretnih aktivnosti saradnje u domenu sigurnosti, aerodroma, bezbjednosti, vazdušne plovidbe, traganja i spasavanja i istraživanja nesreća i nezgoda.

Potpisanjem ovog Memoranduma o saradnji nastavljene su intenzivne aktivnosti crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo na uspostavljanju bliskih i partnerskih odnosa između vazduhoplovnih vlasti u regionu.